Нажмите "Enter", чтобы перейти к контенту




Що краще: ламінат чи паркетна дошка?

Лідерами на ринку підлогових покриттів протягом останнього десятиліття впевнено залишаються паркетна дошка і ламінат. Обидва ці матеріали виготовляються із деревини, вважаються довговічними та «теплими». Разом із тим, вони мають і певні відмінності. Яке підлогове покриття краще вибрати: ламінат чи паркет, та в чому між ними різниця з’ясуємо далі.

Паркетна дошка або ламінат

Ламінат, як багатошаровий виріб, складається з деревоволокнистої плити чи крафт-паперу, які поєднуються полімерами. Верхній декоративний шар покривається розчином на основі меламінових смол. За рахунок цього виріб відрізняється особливою міцністю.

Паркетна дошка також складається з шарів, проте іншого складу та конструкції. Всередині цього виробу — склеєні між собою перпендикулярно дощечки, які й надають міцності паркету. Зверху наноситься спеціальний лак: для захисту від зовнішніх впливів. Далі йдуть цінні породи дерева: дуб, бук або ясен, наприклад. Товщина цього шару невелика — 2,2 — 6 мм. Для центрального та нижнього шару, що служить для стійкості конструкції, використовується фанера з ялини або сосни, від 1 до 2 мм товщиною. Її волокна розташовуються так само, як і волокна цінних порід дерева в зовнішньому шарі.

Паркетна дошка або ламінат мають як плюси, так і мінуси, з якими ознайомимось далі, а що з них вибрати — вирішувати Вам.

Обидва типи різняться згідно навантажень, які вони здатні прийняти на себе. Ламінат може витримати малі, середні і високі навантаження, про що говорить відповідне маркування. А взагалі, вибір залежить в першу чергу від прохідності приміщення. У кухні, наприклад, навантаження на підлогу буде високим, а в дитячій — середнім. Мінімальне зношення має місце в спальній кімнаті.

Беручи до уваги конструктивні особливості та ключові характеристики матеріалів, а також в залежності від своїх вимог, що пред’являються до покриття, вам буде простіше визначитися і підібрати для себе оптимальний варіант.









© Оренбург Медиа 2019

Top.Mail.Ru