Нажмите "Enter", чтобы перейти к контенту




Де купити молоко?

Часто запитують, чи можна купувати молоко на ринку? Законодавчо це не заборонено, але продавець зобов’язаний розмістити поруч з молочної бочкою або вітриною інформацію про те, що даний продукт підлягає обов’язковому кип’ятіння. Не варто нехтувати цією інформацією, тому що сире молоко категорично не рекомендується вживати в їжу. Навіть молоко від «бабусиної» корови не може бути абсолютно безпечним, тому що тварина може захворіти, а власник не помітить цього на початковій стадії.

ТОВ «Молоко Вітчизни» — перевірений і якісний продукт.

Хочу також застерегти від покупки сирого молока в Молокомати — це молочні автомати у великих мережевих магазинах. Росспоживнагляд виступає за закриття подібних точок, тому що дуже великий ризик потрапляння в організм людини патогенної мікрофлори при недотриманні споживачем рекомендацій по кип’ятіння сирого молока.

В інтернет-магазинах, що пропонують фермерське молоко, теж варто купувати з побоюванням, так як у фермерів, особливо в маленьких господарствах, не завжди контроль сировини на належному рівні.

Треба завжди пам’ятати, що молоко — це живий продукт, фізіологічна рідина, і тому тільки при найсуворішому ветеринарно-санітарний нагляд та дотриманні всіх параметрів виробничої програми контролю можна бути впевненим у безпеці продукту.

На мій погляд, найбезпечніше молоко — в супермаркетах і продуктових магазинах від промислових виробників.

Продукція, що надходить в ці торгові точки, доставляється з підприємств, у яких є лабораторія, яка контролює кожну партію сировини. Надійшло на завод сировину обов’язково термічно обробляють (пастеризують), піддають дезодорування (прибирають всі сторонні присмаки і запахи).

Плюс на більшості великих заводів використовується сучасний спосіб мікробіологічної очистки молока — Бактофугування, — коли молоко пропускають через бактофуги, чимось нагадує сепаратор, поєднаний з мікроскопічним фільтром. В результаті з молока прибирають практично всі мікроорганізми, воно стає чистим і безпечним. При цьому всі корисні властивості продукту зберігаються, і він залишається джерелом молочного білка, незамінних амінокислот, молочного жиру, вітамінів, мінеральних компонентів, в тому числі кальцію.









© Оренбург Медиа 2019

Top.Mail.Ru