Нажмите "Enter", чтобы перейти к контенту




Натуральний мармелад — користь для здоров’я

Мармелад – улюблені ласощі з дитинства. Мало знайдеться людей, які б не любили солодощі. Багато від них відмовляються заради красивої і стрункої фігури. Але мало хто знає, що існують десерти, що не повнять, та ще й приносять користь організму. Ось до них як раз відноситься і мармелад, особливо, якщо він приготовлений з фруктів, ягідок, соків натуральних. Давайте дізнаємося, яка його користь і шкода для організму: https://sweli.com.ua/

ЩО ТАКЕ МАРМЕЛАД

Батьківщиною мармеладу вважається Франція. Саме там винахідливі кулінари, відомі в усьому світі своїми смачними шедеврами і випічкою вперше виготовили мармелад. Він вийшов в результаті варіння свіжих фруктів і ягід, які представляли собою натуральне варення, загусло до такої міри, що його можна було розрізати ножем у вигляді невеликих цукерок. З часом мармелад отримав популярність в різних країнах і рецепт його приготування змінювався залежно від особливостей клімату та властивих для того чи іншого регіону продуктів. Так з’явився мармелад з цитрусових, а також желейний мармелад, популярний на території країн СНД.

СКЛАД МАРМЕЛАДУ

До складу мармеладу обов’язково повинні входити желирующие компоненти, які і надають йому ту саму, неповторну консистенцію. Щоб ласощі вийшло максимально натуральним, для цього використовують такі речовини, як пектин з фруктів і агар-агар з водоростей. Вони більш корисні, ніж желатин, який можна придбати у вигляді порошку. Кожне з речовин робить корисний вплив на людський організм, що робить мармелад ще більш популярним. З живильних речовин до його складу входить велика кількість вітамінів і мінералів, які містяться в свіжих фруктах і ягодах, використовуваних для приготування мармеладу і не втрачають своїх властивостей при термічній обробці. В основному це вітаміни групи В, вітамін РР, К і Е, залізо, кальцій, мідь, магній, фосфор, калій і натрій. Також натуральний мармелад багатий на пектин, який отримують з яблук, цитрусових і різних ягід.

КОРИСТЬ МАРМЕЛАДУ

Завдяки своєму природному складу, мармелад здатний надавати благотворний вплив на стан організму і покращувати роботу внутрішніх органів. Вживаючи мармелад, можна очистити печінку і нирки, поліпшивши їхнє функціонування, вивести з організму шкідливі токсини, знизити кількість холестерину в крові, позбутися від продуктів метаболізму, уникнути бактеріальних захворювань і зміцнити імунітет. Крім того, мармелад покращує роботу шлунково-кишкового тракту, сприяє очищенню організму від сполук важких металів і радіоактивних нуклідів, нормалізує роботу щитовидної залози, відновлює сили після розумової чи фізичної навантаження. Ці ласощі також здатне зміцнити імунітет, прискорити процес загоєння ран при опіках і пораненнях і позбавитися від атеросклерозу. Мармелад, виготовлений з натуральних продуктів, рекомендують вживати людям, що страждають на цукровий діабет. Речовини, що входять до його складу, надають легкий сечогінний ефект, нормалізує роботу нирок і сечовивідних шляхів. Ще одна перевага мармеладу в тому, що він здатний поліпшити стан волосся, нігтів і шкіри, насичуючи організм поживними речовинами і вітамінами. Жувальний мармелад, приготований на основі бджолиного воску, ефективно очищує порожнину рота і зуби від нальоту.









© Оренбург Медиа 2019

Top.Mail.Ru